Dec 19, 2010

LAKSAMANA SUNAN benar-benar wujud??

Assalamualaikum & hai readers! 

Aku terpanggil nak wat entry ni...nampaknya aku makin malas...tiga bulan skali baru tulis entry...huhu...entry ni ditulis kerana keboringan tahap cipan melanda bila memikirkan esok hari ISNIN! yerr hari isnin...tak suka...boring...member dah benti keje so kene la g keje sorang2...adoi ai...hrm...

OK back to the title point: Laksamana Sunan. Yes. Aku dah habis baca novel BAGAIKAN PUTERI ni dalam kurang dari 24 jam! Sajer aku tulis Laksamana Sunan coz dia lagi popular dari tajuk Bagaikan Puteri, am i right?
percayalahhh..
hehe.betul...novel ni actually aku beli sebagai hadiah besday untuk incik abe. aku tau novel ni best sebab masa dia baru2 kuar dlu (around 2005 - 2007) memang popular habis lah! tapi aku tetap tak baca sebab citer dia ada laksamana & puteri bagai...plus aku slalu pkir novel melayu sumer cintan cintun jer. betul tak? aku slalu baca novel chick lick mcm sophie kinsella nyer novel. Tapi (brapa banyak tapi da..) alang-alang dah beli untuk orang baik aku baca dlu kan?? so aku pon bace la dengan izin incik abe...finallyyy...

BEST GILER WA CAKAP LU!

Rase macam aku tengah tengok movee puteri gunung ledang..or..lord of the ring..tak pun filem epik laen la. aku teringat KRU ader wat drama Arjuna so kalau ader saper2 dari KRU yang baca belog aku nih (cewah...hehe...) aku seru baca la novel ni & buat la drama bersiri jugak or at least wat filem ker! Confirm ramai yang nak tengok sebab pembaca novel ni memang ramai & pengikut setia ramlee awang murshid pun ramai. aku salute habis la kat beliau coz hasilkan novel berimiginasi tinggi camni! tahniah aku ucapkan kat penulis anak kelahiran sabah bah ni =)


Ni la cover novel Bagaikan Puteri

Masa aku baca novel ni aku sentiasa nak tau wat'll happen next..sampai aku t'pkir betul ke laksamana sunan ni wujud dulu? kalau betul memang best la ader org leh kalahkan hang tuah.hehe.lagi 1 mesti sumer gadis2 mengimpikan suami cam saifudin ni (jangan cakap gadis, mak budak pon ader silap2).hehe. aku plak berangan nak jadi wanita solehah & bleh bersilat cam saifudin! wawawa. 

DAH2 jangan nak ngarut. ok la...tggu entry baru yerk...aku doakan sumer pembaca dirahmati ALLAH & sentiasa dilindungi-NYA!

"Awan... kalau dapat kucapai maka saktilah hamba!"

Bye & take care!

3 comments:

Admiral Hafiz said...

mmg best trologi ni
xtaw bila diorg nak jadiknnye filem



Admiral Hafiz Official Website: Admiral'z Legacy

Fyzal said...

dulu dulu kerap jugak baca novel Ramlee ni. tp sekarang dah kurang sikit. tp novel dia macam Mandatori tu pada saya memang outstanding.

missxidi said...

Mandatori best ker?ok nnt nak baca jugak.hehe.

Related Posts with Thumbnails