Jun 10, 2010

HATI-HATI: ROMPAKAN DALAM LIF

Salam ukhwah semua...

Harini aku nak share gambar yang kawan aku emel tentang rompakan dalam lif pada 4 Mei 2010 baru2 ni. Lokasi tak tau la kat mana tapi gambar ni memberi amaran kepada kita semua supaya
sentiasa berhati2 & berwaspada dgn org sekeliling kita.



Memang kita dah tak selamat lagi...kat mana2 pun semua orang tak boleh nak dipercayai. Macam mana nak buat? Harap2 tips di bawah boleh membantu:

Kalau perempuan, get prepared dgn apa2 yang boleh disembur (ie: perfume @ black paper). Kalau perompak ugut soh kluarkan duit, kita buat2 la nak kluarkan duit pas2 kita sembur mata dia! Hambek kau!

Kalau lelaki, korg lawan sedaya mungkin, korang kan kuat? Bagi penumbuk kat muaka dia biar bertabur gigi. Baru dia tau!

For both, kalau ada seni pertahankan diri lagi baek. Mungkin boleh berjaya tapi dalam lif yang sempit, apa yang mampu kita lakukan...ikot jela kehendak beliau...berdoa la banyak2 supaya diri kita tak di apa2kan.huhu. Takotnyer.... ..

~thnx 4 reading~

p/s: naek la tangga...boleh bersenam.

4 comments:

☺[ai][sUmi]☺Chan said...

huhuu~ dasyat! takot la nk naik lif..

missxidi said...

AI SUMI:a'a..bahaya tol...

DuniakuAbstrak said...

geram plak aku tgok perampok tuh..GRRR(sambil mengkarate bantal brhampiran)

missxidi said...

@duniakuabstrak: memang biadab.huhu.xde hati perut lgsung kan.

Related Posts with Thumbnails