May 23, 2011

IRIS Korean Drama Review 2


Assalamualaikum dan sejahtera semua =) cmner korangnyer weekend? Mesti best kan...

Ok la. Sekarang aku nak sambung review IRIS. Ari 2 citer pengenalan je kan...ni aku nak story lepas jer KHJ kena tembak kat pinggang, dia berjaya lari dari buruan korea utara (PCY and KSH) - er kalo tak faham short for nama sila tengok n3 sebelum ni.

Tapi dalam masa yang sama JSW pon nak bunuh KHJ...KHJ yang dah frust giler tengok awek dia mati depan mata (tapi of cos tak mati lagi kan, heroin kot), cuba sedaya upaya bersembunyi. Dia lari ke airport and rampas 1 kapal terbang kecik. 

Dalam masa yang sama JSW dah stand by ngan rifle nak tembak kapal terbang tersebut. Masa KHJ tengok JSW nekad nak bunuh dia, hati dia dah hancur sangat. Aku betul2 pikir JSW tak sampai hati nak tembak, tapi dia tembak jugak! Huhu...sadisnyer. Pastu kapal terbang KHJ jatuh menjunam ke dalam tasik...isk isk isk...

CSH cuti lama sebab nak kaji pasal KHJ n dia yakin sangat KHJ hidop tapi JSW ada post berita palsu kat kawan baik CSH dengan bukti bahawa KHJ dah mati...huhu...CSH sedih sangat masa dapat tau berita tu sampai takleh nak berdiri.huhu. Tapi dia ni kuat orangnye...tak lama lepas tu dia masuk keje kat NSS balik. 




Korang agak ape sebenarnye terjadi???

Mesti la hero selamat...tapi dia telah diselamatkan oleh seseorang dan dirawat di dalam hospital tanpa pengetahuan saper2...orang tu ialah seseorang yg jugak cuba dibunuh director NSS sejak dulu lagi. Masa KHJ sedar dari koma or sakit lepas jatuh kapal tu, dia memang tak percaya kat sape2 so dia pon lari dari hospital tu =(.

KHJ lari pegi Jepun. Oh ye...lupa nak story pasal Jepun. KHJ ngan CSH penah g 'honeymoon' kat Jepon so dia ada kenal 1 family kat sana la iaitu family Yuki yg sgt2 la sukakan KHJ. On d way g rumah Yuki, dia skali lagi diburu KSH yang diarahkan bunuh KHJ. 



Tapi KHJ tau dia diekori KSH...Dia nyorok sket so dia sempat blasah KSH sampai pengsan then dia bawak KSH balik rumah Yuki sebab tak sampai hati tinggalkan KSH sorang2...baik kan??? hihi. KHJ siap bagi KSH makan pakai straw sebab KSH diikat...KHJ masih tak percayakan saper2 tapi KSH dah mula percaya orang yang dia buru ni adalah orang yang baik (^_^). Start pada ni la dia dua orang jadi gandingan yang sangat2 COOL (^o^)y



KHJ ada citer yg dia tau awek dia @ CSH dah mati...padahal KSH tau CSH idop lagi. Tapi KSH taknak citer hal sebenar sbb dia pon sbnrnyer dah suka kat KHJ! Siap ngorat KHJ lagi tu.hihi. Disebabkan KSH percaya yg KHJ ni orang baik, dia pon mintak tolong kat PCY untuk tolong diorang balik korea selatan. PCY setuju and siap bagi beberapa orang untuk bawak balik dia dua orang.

Memang smart la masa diorang nak susup masuk korea selatan balik. Diorang rampas kapal nelayan and sempat hacked sumer cctv kat pelabuhan. Aku paling suka lagu Hallelujah oleh Big Bang. Jom enjoy jap!


Best kan??? hihi.

KHJ yang rasa dikhianati oleh NSS plan sama2 ngan team yang PCY bagi kat dia untuk musnahkan NSS especially director NSS. Tapi 1 jer yang KHJ tak setuju iaitu bunuh orang2 NSS tapi dia terpaksa gak wat camtu..huhu... Masa diorang serang NSS ni la KHJ jumpa balik ngan CSH tapi KHJ pakai topeng so CSH tak kenal saper.



Mata KHJ gila2 bergenang la tengok CSH hidop lagi, sampai sanggup tembak team dia sendiri sebab team dia tu nak tembak CSH and on the spot CSH tembak KHJ! CSH dah pelik masa tu naper mamat tu tembak team sendri and nak bukak dah topeng KHJ, tapi KSH sempat ketuk kepala CSH sampai pengsan. Fuh. Nasib baik! 

Team yang PCY anta ni sbnrnyer ada terima arahan dari IRIS jugak (kan aku ader citer yg pengaruh IRIS ni sangat besar di seluruh dunia sampai diorang tak leh percaya ngan orang dekat ngan diorang). Masa diorang serang NSS, diorang sebenarnyer nak amek alat aktifkan nuklear and nak letupkan kat Seoul, sumernyer atas arahan IRIS and of cos KHJ n KSH tak setuju.

CSH yang percaya KHJ hidop lagi berjaya cari tempat bersembunyi team KHJ tapi malangnyer ditangkap.huhu. Masa ni sdeh sangat sebab KHJ terpaksa blasah CSH dengan tangan dia sendiri sebab taknak bagi CSH kene enjet.huhu.

Pergh macam panjang lagi jer ni...aku kena buat review page 3 nih. Ok la nnt aku smbung lagi k!

P/s: Selamat hari isnin!





2 comments:

shera haifa said...

mmg sdey tngok crte nie.. nagis je..

missxidi said...

tu la...tau xper...memang sdeh pon.huhu.

Related Posts with Thumbnails